Головна Новини HI-tech технології В Японії створили безпілотний автомобіль, який може самостійно переміщатися по місту
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії створили безпілотний автомобіль, який може самостійно переміщатися по місту

Автомобіль може стати дуже цікавим і технологічним гідом для туристів

28 серпня 2019, 00:10 comments1767
Поділіться публікацією:
В Японії створили безпілотний автомобіль, який може самостійно переміщатися по місту

Інженери компаній Sony і Yamaha розробили спільний продукт, який носить назву SC-1 Sociable Cart. Створювався він з 2017 року, але тоді проект був лише концептом Sony і було не зрозуміло до кінця, яким він вийде в підсумку. На допомогу японської компанії прийшли представники Yamaha, які надали виробничі потужності і деякі власні напрацювання. Про це повідомив портал Hi-news.

При цьому спочатку Sociable Cart позиціонувався як "розумний" гольф-кар і повинен був бути використаний, відповідно, на полях для гольфу. Але пізніше позиціонування авто дещо змінилося, хоча на японський полях для гольфу авто все-таки з'явиться.

На відміну від оригінальної концепції, фургончик SC-1 має місця для п'яти пасажирів (замість початкових трьох) і гарний час автономної роботи від акумуляторних батарей. Інші поліпшення включають в себе розумну систему зворотного зв'язку з пасажирами, які знаходяться як усередині авто, так і зовні. 

Всередині автомобіля буде встановлений 49-дюймовий 4K-монітор з елементами доповненої реальності і управління, а зовні цілих чотири 55-дюймових 4K-монітора з вбудованими алгоритмами, які будуть демонструвати перехожим рекламу, орієнтуючись на їх вік, стать та ряд інших параметрів. 

picture

Але найцікавіше полягає в тому, що автомобіль взагалі немає вікон. Безліч датчиків зображення замість цього захоплюють навколишній пейзаж і транслюють його на встановлений всередині монітор, накладаючи зверху додаткові відомості.А доповнена реальність може відображати маршрут пересування, віртуальну карту та цікаві факти про місцевості.

Такий автомобіль здатний пересуватися самостійно завдяки системі "глибокого аналізу дорожньої обстановки і машинного навчання". Максимальна заявлена швидкість переміщення становить 19 км на годину. Крім цього, в будь-який момент оператор може перехопити контроль для того, щоб керувати машиною дистанційно.

Запуск перших версій Sociable Cart запланований на березень 2020 року. Перші партії будуть доступні відвідувачам парків розваг і різних туристичних маршрутів. Про ціну поки не повідомляється.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Ілон Маск пообіцяв презентувати електро-пікап в цьому році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!