Головна Новини HI-tech технології Платна підписка на дві тисячі каналів: кіберполіція викрила пірата
commentss НОВИНИ Всі новини

Платна підписка на дві тисячі каналів: кіберполіція викрила пірата

На Донеччині перекрили канал незаконної трансляції

5 вересня 2019, 22:05 comments2027
Поділіться публікацією:
Платна підписка на дві тисячі каналів: кіберполіція викрила пірата

Кіберполіція перекрила канал незаконної трансляції 2,5 тис. телеканалів на Донеччині. Про це йдеться на сайті кіберполіції.

За даними правоохоронців, роботу спеціального сервісу організував 38-річний мешканець міста Маріуполь. За щомісячну оплату він незаконно надавав користувачам доступ до майже 2,5 тис. телеканалів та 5 тис. фільмів.

Серед них були стрічки про діяльність терористичних та сепаратистських організацій так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки".

"Надання підписки до цього сервісу здійснювалося наступним чином: коли клієнт заходив на сайт вперше, йому надавався доступ до порталу в тестовому режимі на 24 години. Після тестування зацікавлена особа зверталась до адміністратора порталу для оформлення передплати. В подальшому зловмисник надавав інструкцію оплати послуги за допомогою електронних гаманців. Після оплати користувач отримував доступ до телеканалів та фільмів", — повідомляє кіберполіція.

Поліцейські провели обшук у його квартирі у Маріуполі та вилучили системний блок, ноутбук з програмним забезпеченням управління адмінпанеллю ТВ-порталу, флеш-носії з даними та два блокноти з чорновими записами. Усю техніку направлено на експертизу.

Кримінальне провадження розпочато за ст.176 (Порушення авторського права і суміжних прав) КК України. Нанесені зловмисником збитки наразі встановлюють експерти. Йому загрожує до двох років ув’язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Huawei звинуватила владу США у кібератаках і обшуках. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!