Головна Новини HI-tech технології Операційна система Android втратила функцію розпізнавання облич
commentss НОВИНИ Всі новини

Операційна система Android втратила функцію розпізнавання облич

Компанії Google довелося позбавитися системи розпізнавання облич через проблеми з розблокуванням смартфонів

6 вересня 2019, 11:31 comments1895
Поділіться публікацією:
Операційна система Android втратила функцію розпізнавання облич

Вже довгий час розпізнавання облич від Google стикалося з цілим рядом проблем. Ця функція на Android не тільки спрацьовувала через раз, але ще і знімала блокування навіть перед фотографією і абсолютно сторонніми людьми. Але тепер в Google зрозуміли, що проблему все таки прийдеться вирішувати.

Google поки не зробила офіційних заяв з цього приводу і не підтвердила зникнення технології розпізнавання облич з Android. Однак, судячи з усього, інтерфейс зник з усіх версій Android з виходом останнього оновлення сервісів Google Play. У всякому разі, ні в Android 10, ні в Android 6.0 Marshmallow її більше немає.

Швидше за все, це означає, що в Google вирішили назавжди відмовитися від програмного розблокування по обличчю на користь більш досконалих методів ідентифікації.

Одна з причин цього — поява апаратного комплексу розпізнавання облич в Google Pixel 4, якому програмний інтерфейс буде програвати за всіма показниками. Тому буде абсолютно нелогічно, що в смартфонах одного виробника одна і та ж функція буде працювати по-різному, забезпечуючи їх несумісними рівнями безпеки. Зрозуміло, в даному випадку мова йде лише про штатну функції під назвою Face Match, яка була доступна користувачам Android в рамках режиму розумною розблокування.

Тому розпізнавання осіб зникло тільки в тих смартфонах, котрі використовували цю технологію. Але оскільки багато виробників розробляють власні рішення для розблокування по обличчю, в основі яких лежать їхні фірмові напрацювання, їх апаратів це не торкнеться.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанію Google звинувачують в порушенні антимонопольного законодавства США.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!