Головна Новини HI-tech технології Розпізнавання дипфейків: Фейсбук розробляє технологію за 10 мільйонів доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Розпізнавання дипфейків: Фейсбук розробляє технологію за 10 мільйонів доларів

Фейсбук влаштує конкурс на розробку, яка допоможе розпізнавати фейки

6 вересня 2019, 18:55 comments1985
Поділіться публікацією:
Розпізнавання дипфейків: Фейсбук розробляє технологію за 10 мільйонів доларів

Фейсбук анонсував конкурс з розробки технології, що розпізнаватиме глибинні фейки, пов’язані з фото і відео, передає Tech Crunch.

У повідомленні йдеться, що для цього був створений спеціальний фонд Deepfake Detection Challenge, який отримав 10 мільйонів доларів. Він запуститься в грудні.

Учасникам конкурсу буде доступна публічна база відео з акторами, найманими спеціально для челенджу. Особисті дані користувачів соцмережі пообіцяли не використовувати. 

"Хоча це явище все ще нове, ми все ж перебуваємо у гонці озброєнь, де методи виявлення суперечать методам створення. Все більш переконливі підробки з'являються регулярно, і, хоча вони часто є доброякісними, існує можливість бездоганно поєднати чиєсь обличчя з компроматом. І багатьом знаменитостям це вже зробили", — пише видання.

Переможці конкурсу отримають від Фейсбук гранти та нагороди , які "допоможуть індустрії розпізнати відео, створені за допомогою нейромереж та використані для введення користувачів в оману, і запобігти їх поширенню". Участь у конкурсі можуть взяти усі охочі. 

Конкурс триватиме до березня 2020 року. Переможця оберуть завдяки "механізму, що оцінить і порівняє ефективність алгоритмів різних команд".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що зірка "Ювентуса" Роналду заробляє за один пост у соцмережі Instagram майже 1 мільйон доларів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://techcrunch.com
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!