Головна Новини HI-tech технології Німецький автовиробник Audi представив електромобіль з дронами замість фар
commentss НОВИНИ Всі новини

Німецький автовиробник Audi представив електромобіль з дронами замість фар

Електромобіль Audi AI здатен самостійно рухатися облаштованими дорогами, а шлях йому освітлюють дрони

11 вересня 2019, 17:45 comments2906
Поділіться публікацією:
Німецький автовиробник Audi представив електромобіль з дронами замість фар

Німецький автовиробник Audi представив електропозашляховик моделі AI: Trail.

Audi AI: Trail поєднує в собі переваги автономного управління і позашляхових їздових характеристик. Замість моніторів, на які передається зображення з відеокамер, у концепті використані прозорі панелі з великим оглядом навколишнього оточення.

Наголошується, що при довжині 4,15 метра автомобіль можна віднести до легких кросоверів, однак висота 1,67 метра і 22-дюймові колеса з 850-міліметровими шинами вже зараховують його до позашляховиків. Кліренс 34 см, а глибина броду — півметра.

"Завдяки цим легковагим матеріалам масу позашляховика вдалося обмежити 1750 кг, і це незважаючи на важку батарею. У просторому багатокутному напівпрозорому салоні може розміститися чотири пасажири. Злам у бокових вікнах забезпечує додаткове місце для ліктів. Селектора трансмісії немає — тільки рульовий штурвал", — йдеться в повідомленні.

Замість традиційних ламп ближнього та дальнього світла Audi AI: Trail оснащується п'ятьма дронами з електричним приводом і вбудованими матричними світлодіодами. Дрони летять перед машиною і освітлюють дорогу. Вони можуть приземлитися на багажник або дах машини і заряджатися за допомогою індукції. Камери передають відео через WLAN на дисплей водія.

Четвертий рівень автономності дозволяє концепту Audi практично самостійно рухатися облаштованими дорогами, але при з'їзді на бездоріжжя і тим більше в чисте поле водій бере на себе штурвал і педалі, хоча системи допомагають при русі по схилах і інших складних місцях.

Виробник обіцяє, що запасу ходу навіть в таких умовах руху вистачить на 250 кілометрів, а рівними дорогами — на 400-500 кілометрів. Максимальна швидкість обмежена 130 км / год. Сумарна потужність силової установки складає 435 к. с.

Як повідомляє видання "Коментарі", китайці представили электрокроссовер Aion LX.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!