Головна Новини HI-tech технології Франція має намір блокувати криптовалюту Facebook
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція має намір блокувати криптовалюту Facebook

Керівництво Франції вважає, що криптовалюті Facebook Libra не повинно бути місця в Європі

13 вересня 2019, 11:05 comments1552
Поділіться публікацією:
Франція має намір блокувати криптовалюту Facebook

Франція заявила, що заблокує розвиток криптовалюти Facebook Libra, оскільки вона представляє загрозу "грошовому суверенітету".

На відкритті конференції ОЕСР з питань криптовалюти міністр економіки і фінансів Франції Бруно Ле Мер заявив: "Я хочу бути абсолютно ясним: у цих умовах ми не можемо дозволити розвиток Libra на європейській землі". Раніше в червні 2019 року, коли стало відомо про вихід стейблкоїна Libra, Ле Мер заявив, що буде вимагати від Facebook гарантій того, що його монета не стане використовуватися для незаконної діяльності, в тому числі і для спонсорування терористичних груп.

Криптовалюта Libra від Facebook була анонсована раніше в цьому році і повинна бути запущена в певний момент в 2020 році. Незважаючи на те, що у Libra є певні технологічні схожості з біткойнами, її творці сподіваються, що її більш централізована інфраструктура дозволить їй стати глобальною валютою, яка може змагатися з доларом США.

Криптовалюта Libra дозволяє людям здійснювати платежі через набір додатків Facebook, включаючи WhatsApp і Facebook Messenger, які використовуються мільярдами людей по всьому світу.

Криптовалюта була розроблена спільно з деякими з найбільших у світі платіжних компаній, але зазнала серйозного контролю з боку США, Великої Британії та Європи.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook буде видаляти зображення, на яких люди калічать себе.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!