Головна Новини HI-tech технології Польща розпочала формування кібернетичних військ
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща розпочала формування кібернетичних військ

Рекрутів для нових військ наберуть за допомогою хакатона HackYeah

13 вересня 2019, 14:50 comments1671
Поділіться публікацією:
Польща розпочала формування кібернетичних військ

Міністерство національної оборони Польщі має намір до 2024 року сформироватьл кібернетичні війська, обов'язком яких буде забезпечення безпеки країни в цифровому просторі. Про це заявив польський міністр оборони Маріуш Блащак. Нова структурна військова одиниця буде включати в себе близько 2 тисяч осіб.

Сучасна держава значною мірою покладається на цифрові технології, які забезпечують обмін інформацією, функціонування банківської системи, роботу підприємств та інші галузі. Хакерські атаки на такі системи можуть наносити серйозної шкоди тій чи іншій країні. З цієї причини деякі країни вже приступили до формування кібер-військ.

Як Блащак повідомив, польське кібернетичне командування почне функціонувати в 2022 році. Тоді ж почнеться і формування особового складу військ. Частина людей для служби планується найняти за допомогою хакатона HackYeah. Переможці окремих конкурсів хакатона отримають від військового відомства грошові призи на загальну суму 6,9 тисячі євро. Найближчий HackYeah відбудеться 14-15 вересня 2019 року.

Інші подробиці про нові війська Блащак не уточнив. Невідомо, чи стануть кібернетичні війська окремим родом збройних сил Польщі чи будуть приписані до якого-небудь підрозділу.

У травні минулого року формування Кібернетичного командування завершилося в США. Його основними завданнями є захист військових комп'ютерних мереж і кібервійна, включаючи спотворення важливих даних, нав'язування ідей і отримання доступу до мереж противника. У процесі формування були створені і поставлені на бойове чергування 133 кіберпідрозділу.

Як повідомляло видання "Коментарі", Білий дім призначив відповідальним за кібербезпеку відставного генерала ВПС США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!