Військові США будуть відслідковувати криптовалютні перекази

Армія США наймає підрядників для спостереження за незаконним використанням криптовалют

Криптовалюти - вельми цікаве і дуже неоднозначне явище в сучасному суспільстві. В той час, як відомий боксер Менні Пакьяо збирається створювати власну криптовалюту, уряд Франції всіма силами чинить опір впровадженню в Європі криптовалюти від Facebook. А тепер криптогрошима зацікавилися і військові.

Контрактне командування американської армії (ACC) в штаті Нью-Джерсі випустило повідомлення для постачальників сервісів, які здатні допомогти у розслідуваннях, пов'язаних з блокчейнами і криптовалютами. Підрядник повинен відстежувати перекази основних кріптовалют в реальному часі, а також аналізувати їх з метою виявлення приналежності. Також він повинен надавати хмарний онлайн-сервіс, який не залежить від апаратного або програмного забезпечення і може допомогти у виявленні/переслідуванні суб'єктів, що використовують кріптовалюти в незаконних цілях, включаючи шахрайство, вимагання та відмивання грошей.

Як повідомили у ACC, в цих послугах має потребу спеціальний підрозділ з кримінальних розслідувань армії США.

Восени 2018 року компанія Diar повідомила, що урядові установи США потроїли свої інвестиції в блокчейн-фірми, які надають подібні послуги. Переважна більшість угод з урядом в 2018 році уклала нью-йоркська фірма Chainalysis, яка підписала угоди на загальну суму $5,3 млн.

Як повідомляло видання "Коментарі", Трамп розповів про своє ставлення до криптовалютам.