Головна Новини HI-tech технології Додаток Google Health зможе розпізнавати захворювання шкіри
commentss НОВИНИ Всі новини

Додаток Google Health зможе розпізнавати захворювання шкіри

За допомогою нейромережі Google Health зможе діагностувати більше двадцяти різних хвороб шкіри

18 вересня 2019, 12:45 comments6314
Поділіться публікацією:
Додаток Google Health зможе розпізнавати захворювання шкіри

Захворювання шкіри — одна з найпоширеніших недуг. Головна проблема часто полягала у діагностиці. Потрібно було вистояти чергу, здати аналізи, дочекатися результатів. А тим часом хвороба прогресувала. Але тепер з'явилася надія, що все це залишиться в минулому.

Дослідники з Google Health навчили нейромережу розпізнавати шкірні захворювання по фотографії. Система просто дивиться на зображення висипки і ставить діагноз. Ніякі аналізи не потрібні.

Вчені натренировали нейромережу на 17,7 тисячі знімків діагностованих шкірних захворювань. Також вони використовували більш 50 000 діагнозів, які поставили понад 40 дерматологів.

Тепер нейромережа може розпізнавати меланому, псоріаз, вугри і ще 20 з гаком захворювань з точністю до 93%. Алгоритм враховує не тільки саму картинку, але і до 45 інших показників, включаючи історію хвороби, симптоми, вік і стать. Система обробляє всі показники, звіряє їх зі своєю базою і видає три найбільш ймовірні діагнози.

Google ще необхідно удосконалювати систему. Але настане день, коли вона зможе швидко визначати і сортувати практично будь-які шкірні захворювання. А лікарі зможуть більше уваги приділити лікуванню пацієнтів, а не довгому вивченню їх проблеми.

Як повідомляло видання "Коментарі", додаток Google Photos оновив функції пошуку фотографій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!