Головна Новини HI-tech технології На фестивалі Tehnofest-2019 представлений українсько-турецький військовий безпілотник
commentss НОВИНИ Всі новини

На фестивалі Tehnofest-2019 представлений українсько-турецький військовий безпілотник

Створений укранськими і турецькими інженерами безпілотник може вражати цілі на відстані 250 кілометрів

19 вересня 2019, 13:59 comments2162
Поділіться публікацією:
На фестивалі Tehnofest-2019 представлений українсько-турецький військовий безпілотник

На міжнародному фестивалі авіації, космосу і технологій Tehnofest-2019, який вже другий рік поспіль проходить у Стамбулі, українські та турецькі інженери представили спільну розробку — ударний безпілотний літальний апарат нового покоління Akıncı.

Створення цього БПЛА є одним з перших проектів спільного підприємства, заснованого держкомпанією "Укрспецекспорт" і турецьким Baykar Defence.

Akıncı може перебувати в повітрі до 24 годин, підніматися на висоту близько 12 км і має корисне навантаження в 1350 кг. Такі вражаючі льотні характеристики забезпечують українські двигуни, які також мають високу економічність і простоту експлуатації. Akıncı оснащений сучасними системами спостереження, включаючи тепловізори і потужні камери, радари з активною фазованими антенними гратами і численними сенсорами.

1kva6QWhg4hqUYxzL0GlseBW9.jpg

Крім того, однією з головних особливостей Akıncı є можливість його озброєння боєприпасами, які застосовуються у звичайній авіації. Мова йде про різні типи ракетного і бомбового озброєння, в тому числі і далекобійні крилаті ракети SOM, які здатні знищувати цілі на відстані до 250 км і побудовані з використанням стелс-технологій.

Поєднання характеристик Akıncı з можливостями крилатої ракети SOM, робить його ефективним авіаційним комплексом, який стає справжньою "довгою рукою", здатною "дістати" супротивника навіть не наближаючись до зони дії його зенітних ракетних комплексів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Туреччина успішно протестувала безпілотники для військово-повітряних сил.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!