Головна Новини HI-tech технології Президент Microsoft закликав уряд США зняти санкції з Huawei
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Microsoft закликав уряд США зняти санкції з Huawei

Президент Microsoft Бред Сміт заявив, що співпраця з Huawei не представляє загрози для національної безпеки країни

20 вересня 2019, 10:50 comments1968
Поділіться публікацією:
Президент Microsoft закликав уряд США зняти санкції з Huawei

Президент компанії Microsoft Бред Сміт закликав США скасувати заборону на постачання Huawei програмного забезпечення Windows для комп'ютерів китайської компанії.

У травні адміністрація Трампа внесла компанію Huawei в чорний список, стверджуючи, що вона представляє загрозу для безпеки США.

Згідно санкцій, американські компанії не можуть надавати китайцям новітні технології.

Бред Сміт заявив, що він не вірить, що безпека США буде "підірвана", якщо дозволити клієнтам Huawei використовувати операційну систему або програми Office.

"Уряди всього світу збираються задовольнити свої потреби в галузі національної безпеки. Але ми вважаємо, що в той же час було б помилкою намагатися опустити новий цифровий залізний завіса вниз по Тихому океану — я думаю, що це пригальмує Сполучені Штати, зупинить демократію в усьому світі", — заявив він.

Сміт також розповів, що Microsoft є однією з низки компаній, які звернулися у відділ торгівлі США, щоб уряд дозволив продовжувати надання програмної операційної системи для таких пристроїв Huawei, як ноутбуки.

У свою чергу, міністр торгівлі США Уілбур Росс заявив у липні, що його міністерство видає ліцензії, щоб звільнити компанії від заборони на продаж технологій компанії Huawei, поки не буде "загрози національній безпеці США". Тим не менш, Міністерство торгівлі, схоже, не видало таких ліцензій, незважаючи на отримання понад 100 запитів.

Також не змінилася позиція президента США Дональда Трампа, який фактично заборонив продавати обладнання Huawei 5G для телекомунікаційних мереж США.

Нагадаємо, що Huawei запустила свій MateBook X Pro на базі Windows у лютому, до того як було оголошено заборону на торгівлю з американськими компаніями.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанія Huawei може продати свої 5G-напрацювання.









Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!