Головна Новини HI-tech технології Американці надрукують будинки для безпритульних на 3D-принтері
commentss НОВИНИ Всі новини

Американці надрукують будинки для безпритульних на 3D-принтері

У селищі для бездомних на 3D-принтері надрукують вітальний центр і шість будинків

20 вересня 2019, 14:04 comments2533
Поділіться публікацією:
Американці надрукують будинки для безпритульних на 3D-принтері

Від освоєння космосу до робототехніки та медицини, 3D-друк володіє величезним потенціалом у всіх областях, але тим місцем, де він починає чинити реальний вплив, є світ недорогого житла. Останній приклад цього — кілька доповнень до проекту для бездомних в Техасі, починаючи з нового стильного привітального центру, який був надрукований на 3D-принтері всього за один день.

Будівельна компанія, що стоїть за новими будинками з 3D-друком, носить ім'я Icon, і з моменту дебюту свого першого прототипу на SXSW в Техасі в 2018 році її технологія перейшла в Латинську Америку, де вона будує перший у світі квартал за допомогою 3D-друку.

3D-принтер Vulcan II використовується для виробництва базових конструкцій простих будинків. А люди додають останні штрихи, такі як вікна, двері і покрівля. Таким чином компанія в змозі побудувати житло значно дешевше і ефективніше. Виготовлення прототипу будинку для SXSW зайняло 48 годин, а його вартість склала 10 000 доларів США.

mUs_3ToRQTMYzJ83VnD-Dc27J.jpg

Аналогічним чином, селище недорогих будинків, яке компанія будує в Латинській Америці, призначене для сімей, що живуть менш ніж на 200 доларів на місяць, і, як очікується, стане перевіркою концепції рішень по доступному житлу в усьому світі.

Проект очолюється місцевої некомерційною організацією Mobile Loaves & Fishes для бездомних і буде включати в себе більше 500 будинків на 51 акрі (20 га) після завершення будівництва. Icon вступає в процес на другому етапі проекту і додасть набір з шести 3D-друкованих будинків.

Як повідомляло видання "Коментарі", швейцарські та німецькі вчені створили дошки, які гнуться самостійно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!