Головна Новини HI-tech технології Японський автовиробник Nissan представив новий футуристичний електромобіль
commentss НОВИНИ Всі новини

Японський автовиробник Nissan представив новий футуристичний електромобіль

З технічних характеристик відомо тільки про присутність електромотора та нової платформи

1 жовтня 2019, 14:12 comments5705
Поділіться публікацією:
Японський автовиробник Nissan представив новий футуристичний електромобіль

Компанія Nissan розсекретила "безкнопковий" концепт IMk – злегка футуристичний транспорт для майбутніх технологічних мегаполісів.

Гібрид хетчбека і мінівена в традиційному для японських кей-карів стилі вийшов невеликим – 3 434 мм у довжину, 1 512 мм в ширину і 1 644 мм у висоту. Він зроблений за принципом "всередині більше, ніж зовні". Його основна мета – продемонструвати нову фірмову стилістику дизайну Nissan, яка отримала складне найменування Timeless Japanese Futurism. Однак, він створювався не тільки заради цього.

Наприклад, деякі ідеї, реалізовані в салоні, цілком можуть дуже швидко з'явитися на серійних машинах. Справляє враження "вегетаріанський" матеріал обробки – тканина і дерево (навіть на передній панелі і дверних картах) або реалізація інтерфейсу. Машина спілкується з водієм за допомогою проекційних дисплеїв: звичні монітори в салоні IMk відповідають тільки за картинку з бічних камер заднього виду.

Водій віддає машині команди шляхом натискання сенсорних кнопок: фізичними у концепті залишилися тільки клавіша запуску двигуна і селектор режимів руху. Ну і, звичайно, кермо і педалі – хоча в певних ситуаціях вони будуть не потрібні, оскільки Nissan IMk, природно, оснащений автопілотом.

Цікаво, що Nissan не розкрив ніяких технічних характеристик концепту, уточнивши лише, що він оснащений єдиним електромотором і побудований на якійсь новій платформі. Можливо, більше деталей буде оприлюднено під час Токійського автосалону, де дебютує IMk.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанія Xiaomi анонсувала футуристичний смартфон Mi Mix Alpha.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!