Американці провели успішні випробування безпілотного вантажного поїзда

За свій перший рейс вантажний поїзд проїхав 48 миль без втручання з боку людини

Успішні випробування безпілотного великовагового вантажного потягу пройшли в американському штаті Колорадо. Три локомотиви і 30 навантажених вагонів, що перевозять 4725 тонн вантажу, були переміщені без участі людини на випробувальній трасі довжиною 48 миль. New York Air Brake LLC (NYAB), дочірня компанія групи Knorr-Bremse в США, розгорнула вбудовану систему управління енергоспоживанням LEADER AutoPilotTM для автоматичного запуску, прискорення, гальмування і зупинки поїзда.

Виключно під командуванням комп'ютера система змогла розганятися і зупинятися на підйомах, спусках та рівних ухилах. Тест проводився в середовищі Positive Train Control (PTC), єдиної в Північній Америці специфікації для тестування поїздів. Демонстрація була проведена в Транспортному технологічному центрі, Inc., у Пуебла, штат Колорадо, в кінці серпня.

Наступним кроком є більш тісна інтеграція функцій управління рухом і створення інтерфейсу з системою автоматичного захисту поїздів (ATP), яка стратегічно рухається в напрямку підтримки автоматичної роботи поїздів в довгостроковій перспективі, заявила технологічна фірма.

Діпак Кумар, директор з маркетингу NYAB, пояснив, що LEADER AutoPilot - це бортова цифрова платформа, призначена для залізниць для поліпшення їх роботи і зниження коефіцієнта використання. Випробування показало, що система також може експлуатувати поїзди з керованими пневматичними гальмами. Ця технологія найчастіше використовується в Північній Америці.

Як повідомляло видання "Коментарі", японська компанія JR East створила найшвидший у світі потяг.