Головна Новини HI-tech технології Туреччина наклала великий штраф на компанію Facebook
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина наклала великий штраф на компанію Facebook

Рада захисту персональних даних Туреччини звинуватила Facebook у порушенні зберігання персональних даних

3 жовтня 2019, 15:47 comments1684
Поділіться публікацією:
Туреччина наклала великий штраф на компанію Facebook

Туреччина наклала на соціальну мережу Facebook штраф у розмірі понад 281 тис. доларів США за порушення збереження приватної інформації про користувачів мережі.

"Рада захисту персональних даних оштрафувала Facebook на 201 865 доларів за порушення збереження приватної інформації та на 79 тис. доларів за те, що вони не повідомили про порушення", — зазначено в офіційному повідомленні.

Рішення про штраф було прийнято після проведеного розслідування і з'ясування того, що у системі зберігання даних соціальної мережі є недоліки.

За висновком Ради захисту персональних даних, постраждало 280 000 959 користувачів, сторінки яких були турецькою мовою. Зокрема це стосувалося імен, статі, днів народження, сімейного становища, освітньої інформації, релігії, місця народження і місця перебування користувачів.

Як відомо, у червні поточного року Facebook був оштрафований на рекордні $ 5 млрд за порушення конфіденційності. Приводом для штрафу став скандал з приватною англійською компанією Cambridge Analytica на початку 2018 року, яка незаконно зібрала дані 87 мільйонів користувачів Facebook і передала їх третім особам, в тому числі, передвиборному штабу нинішнього президента США Дональда Трампа.

Як повідомляло видання "Коментарі", американська компанія Facebook представила власний віртуальний світ.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!