Головна Новини HI-tech технології У Манчестері відкрили спеціальні доріжки для людей зі смартфонами
commentss НОВИНИ Всі новини

У Манчестері відкрили спеціальні доріжки для людей зі смартфонами

Автори ідеї сподіваються, що це допоможе уникнути постійних зіткнень між пішоходами

4 жовтня 2019, 16:38 comments2007
Поділіться публікацією:
У Манчестері відкрили спеціальні доріжки для людей зі смартфонами

В наш час досить складно відірватися від мобільного телефону. Це не дивно, враховуючи те, що листування через смартфони стало основним способом спілкування між людьми.

Дослідження показують, що багато громадян Великої Британії (38 відсотків) врізалися в інших людей, оскільки дивилися в свій смартфон, а 27 відсотків розповіли, що стали жертвами зіткнення з такими людьми.

Намагаючись виправити ситуацію, влада міста Манчестера відкрила перші в Великій Британії "повільні смуги" для людей, які дивляться у свої телефони під час прогулянки.

Дві суміжні "безпечні телефонні лінії" довжиною 75 метрів (247 футів) були встановлені в районі Спіннінгфілдс в центрі Манчестера. Тепер є надія, що позначений шлях для пішоходів допоможе запобігти зіткненням людей, які ходять по вулицях, втупившись у свої телефони.

Тротуар вздовж бульвару Хардмана — жвава пішохідна вулиця, оточена офісами, магазинами, барами і ресторанами. Тут постійно перебувають десятки тисяч людей щотижня. Тепер на цьому місці є позначення у вигляді стрілок і знаків, які вказують на окремі пішохідні доріжки на тротуарі, які призначені виключно для людей зі смартфонами, які нічого не бачать навколо себе і пересуваються повільно.

Таким чином, пішоходи можуть безпечно прогулюватися по цих доріжках, знаючи, що ні з ким не зіткнуться. Та й ті, хто любить гуляти, не уткнувшись в свій телефон, можуть відчути себе спокійніше.

Наскільки ця ідея виявиться успішною ще належить з'ясувати.

Як повідомляло видання "Коментарі", японці показали технології безпеки для Олімпіади-2020.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!