Головна Новини HI-tech технології Компанія Apple не стане створювати власну криптовалюту
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Apple не стане створювати власну криптовалюту

Генеральний директор Apple твердо переконаний, що гроші повинні залишатися під контролем держави

4 жовтня 2019, 17:51 comments1701
Поділіться публікацією:
Компанія Apple не стане створювати власну криптовалюту

Генеральний директор Apple Тім Кук заявив, що компанія не має наміру наслідувати приклад Facebook в плані створення власної цифрової валюти.

Спілкуючись з журналістом французького медіа-журналу Les Echos, Тім Кук відкинув ідею про те, що Apple може випустити свої власні валютні токени. Відповідаючи на питання про це, він твердо відповів "Ні". Свою позицію він пояснив щирим переконанням, що валюта повинна залишатися в руках держави. Що стосується компаній, які прагнуть до створення своєї кріптовалюти, наприклад Facebook, то Кук зазначив, що уряди держав повинні жорстко контролювати цей процес і не допустити, щоб певні фінансові потоки вийшли з-під контролю.

Компанії, які створюють власну криптовалюту критикують державну владу і великі банки, звинувачуючи їх у бажанні зосередити грошові потоки в своїх руках і підтримці нестабільні валюти.

На противагу їм Кук, вважає саме держава і великі банки є захисниками економічних інструментів. Він зазначив, що валюта повинна залишатися в руках держав — це їх основна місія.

"Ми вибираємо наших представників для того, щоб вони взяли на себе обов'язки уряду. Підприємства не обирають — вони не повинні зазіхати на цей простір" — заявив генеральний директор Apple.

Нагадаємо, що 7 вересня, генеральний директор Twitter та Square Джек Дорсі заявив, що жодних планів щодо створення криптовалюти Twitcoin немає. При цьому зазначив, що його компанія зосередилася на просуванні біткойнів.

Як повідомляло видання "Коментарі", влада Австралії розкрила угруповання, що відмило мільйони доларів через криптовалюти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!