Американська компанія PayPal покинула Асоціацію Libra

Платіжна система PayPal не розголошує причин свого рішення відмовитися від участі у створенні криптовалюти Facebook Libra

Платіжна система PayPal стала першою компанією, що вийшла з альянсу, який намагається запустити цифрову валюту Facebook Libra. PayPal виступила з відповідною заявою у п'ятницю, але не уточнила, що чим зумовлюється це рішення.

Криптовалюта Libra і її цифровий гаманець Calibra були оприлюднені Facebook в червні. Але криптовалюта піддалася критиці з боку регуляторів, а Франція і Німеччина заявили про свій намір блокувати її в Європі.

В PayPal заявили, що підтримують ідею Libra, але вирішили зосередитися на своєму основному бізнесі.

PayPal була одним з перших членів Асоціації Libra. Всього Асоціація складається з 28 компаній та некомерційних організацій, які допомагають розвивати Libra. Серед інших її членів - платіжна компанія Visa, додаток Über та благодійна організація Mercy Corps.

У відповідь на вихід PayPal Асоціація Libra заявила, що її члени усвідомлюють всі труднощі, з якими зіткнуться наміри "переналаштувати фінансову систему".

Розповідаючи про достоїнства нової криптовалюти, компанія Facebook заявила, що люди зможуть здійснювати платежі за допомогою валюти через свої власні програми, а також через службу обміну повідомленнями WhatsApp. Фірми-партнери також зможуть використовувати Libra для транзакцій. Facebook також заявив, що Libra буде керуватися незалежно і підтримуватися реальними активами. Розплачуватися нею буде так само просто, як відправляти текстові повідомлення.

У липні Група семи країн з розвиненою економікою попередила, що вона не дозволить Libra діяти до тих пір, поки не будуть вирішені всі проблеми регулювання.

Як повідомляло видання "Коментарі", Туреччина наклала великий штраф на компанію Facebook.