Головна Новини HI-tech технології Американська компанія PayPal покинула Асоціацію Libra
commentss НОВИНИ Всі новини

Американська компанія PayPal покинула Асоціацію Libra

Платіжна система PayPal не розголошує причин свого рішення відмовитися від участі у створенні криптовалюти Facebook Libra

7 жовтня 2019, 10:42 comments1717
Поділіться публікацією:
Американська компанія PayPal покинула Асоціацію Libra

Платіжна система PayPal стала першою компанією, що вийшла з альянсу, який намагається запустити цифрову валюту Facebook Libra. PayPal виступила з відповідною заявою у п'ятницю, але не уточнила, що чим зумовлюється це рішення.

Криптовалюта Libra і її цифровий гаманець Calibra були оприлюднені Facebook в червні. Але криптовалюта піддалася критиці з боку регуляторів, а Франція і Німеччина заявили про свій намір блокувати її в Європі.

В PayPal заявили, що підтримують ідею Libra, але вирішили зосередитися на своєму основному бізнесі.

PayPal була одним з перших членів Асоціації Libra. Всього Асоціація складається з 28 компаній та некомерційних організацій, які допомагають розвивати Libra. Серед інших її членів — платіжна компанія Visa, додаток Über та благодійна організація Mercy Corps.

У відповідь на вихід PayPal Асоціація Libra заявила, що її члени усвідомлюють всі труднощі, з якими зіткнуться наміри "переналаштувати фінансову систему".

Розповідаючи про достоїнства нової криптовалюти, компанія Facebook заявила, що люди зможуть здійснювати платежі за допомогою валюти через свої власні програми, а також через службу обміну повідомленнями WhatsApp. Фірми-партнери також зможуть використовувати Libra для транзакцій. Facebook також заявив, що Libra буде керуватися незалежно і підтримуватися реальними активами. Розплачуватися нею буде так само просто, як відправляти текстові повідомлення.

У липні Група семи країн з розвиненою економікою попередила, що вона не дозволить Libra діяти до тих пір, поки не будуть вирішені всі проблеми регулювання.

Як повідомляло видання "Коментарі", Туреччина наклала великий штраф на компанію Facebook.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!