Головна Новини HI-tech технології Китай продемонстрував підводний розвідувальний безпілотник
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай продемонстрував підводний розвідувальний безпілотник

Підводний безпілотник китайської армії може бути використаний для розвідки проти стратегічних союзників США

8 жовтня 2019, 15:57 comments2406
Поділіться публікацією:
Китай продемонстрував підводний розвідувальний безпілотник

70-річчя Комуністичної партії Китаю (КПК) стало приводом для того, щоб показати деяку військову техніку, яку розробляє Народно-визвольна армія Китаю (НВАК).

Одним із видів зброї, яку виставили напоказ на площі Тяньаньмень, є HSU-001, великий підводний безпілотний апарат. Він, за словами Брайана Кларка, старшого наукового співробітника Центру стратегічних і бюджетних оцінок (CBSA) і експерта по підводній війні, швидше за все, буде використовуватися для розвідки проти союзників США в регіоні. Насамперед, мова йде про Південну Корею, Японію і Тайвань. Але хоча ця нова технологія, безумовно, стратегічно корисна для Китаю, КПК поки ще не обігнала військові технології США.

Безпілотний підводний апарат HSU001 (UUV) пройшов через площу Тяньаньмень під час 70-го національного свята Китаю 1 жовтня.

DTKCjVdh7T_uMpGwOUAWuEymM.jpg

За словами Кларка, він недостатньо великий, щоб перевозити значну кількість боєприпасів на додаток до двигуна, батарей та електричних систем, які він повинен був би нести, щоб подорожувати під водою протягом тижнів або місяців.

Кларк також пояснив, що щогли на вершині безпілотника будуть використовуватися для передачі розвідувальних даних військово-морському флоту Народно-визвольної армії через супутник. Хоча це повідомлення потенційно може бути перехоплено, по всій ймовірності, безпілотник буде регулярно міняти позиції, мінімалізуючи ризик бути виявленим.

У США також розробляються підводні безпілотники середнього розміру, які можна використовувати в якості торпед. Також є крихітні підводні дрони, діаметром від трьох до шести дюймів, які здатні діяти в роях. Вони можуть бути скинуті літаками і здійснювати доставку невеликих мін або в якості розвідки.

Як повідомляло видання "Коментарі", Туреччина успішно протестувала безпілотники для військово-повітряних сил



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!