Головна Новини HI-tech технології Американська компанія Stratasys створила 3D-принтер для друку органів
commentss НОВИНИ Всі новини

Американська компанія Stratasys створила 3D-принтер для друку органів

Нові 3D-принтери будуть застосовуватись для передопераційного планування та формування більш реалістичного середовища

11 жовтня 2019, 11:20 comments2223
Поділіться публікацією:
Американська компанія Stratasys створила 3D-принтер для друку органів

Провідний виробник 3D-принтерів Stratasys випустив медичне оновлення для своєї системи J750. Цифровий 3D-принтер J750 Anatomy, призначений для використання медичними працівниками. Він сумісний з новою лінійкою матеріалів Stratasys, які розробляли спеціально для виготовлення анатомічних моделей. Вони застосовуються при передопераційного планування або імітують відчуття живої тканини, надаючи хірургам "більш реалістичне середовище".

Спочатку 3D-принтер Stratsys J750 був вперше запущений в 2016 році. Потім, протягом останніх трьох років, можливості системи були продемонстровані при виробництві анатомічних моделей. Почасти це пов'язано з якістю і діапазоном кольорів, які стали можливими завдяки технології PolyJet. Моделі, створені за допомогою цього методу, можуть бути чітко сегментовані і мати колірне кодування для передачі складних структур. J750 також здатний до багатоматеріального 3D-друку, тому різні текстури можуть бути включені в об'єкт для різної функціональності.

Здебільшого 3D-принтер J750 Digital Anatomy має ті ж основні характеристики, що і оригінальний J750. Основна відмінність полягає в тому, що система цифрової анатомії може працювати з трьома спеціальними матеріалами — TissueMatrix, GelMatrix і BoneMatrix.

TissueMatrix — це матеріал, створений спеціально для реплікації серцевої тканини. Він м'який, гнучкий і прозорий. GelMatrix є допоміжним матеріалом для використання всередині невеликих порожнин анатомічних моделей. Підходить для використання всередині судин з внутрішнім діаметром і товщиною стінок всього 1,0 мм. BoneMatrix, описується як "міцний, але гнучкий матеріал, використовуваний для представлення кісток в анатомічній моделі.

У сукупності ці матеріали пропонують лікарям рішення для відтворення практично будь-якої частини анатомії людини.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook планує запустити 3D-аватари.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!