Головна Новини HI-tech технології Компанії Porsche і Boeing разом створюють повітряне таксі
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанії Porsche і Boeing разом створюють повітряне таксі

Інженери компаній Porsche і Boeing працюватимуть разом над створенням повітряного транспорту "преміальної мобільності"

11 жовтня 2019, 16:17 comments2394
Поділіться публікацією:
Компанії Porsche і Boeing разом створюють повітряне таксі

Автовиробники цікавляться не лише транспортом для міських вулиць. Тепер вони націлені і на небо. Компанія Porsche заявила, що вона співпрацює з компанією Boeing, щоб допомогти вивчити варіанти створення повітряного таксі.

Німецька компанія повідомила, що Boeing і її дочірня компанія Aurora Flight Sciences будуть розробляти прототип літаючого таксі з електричною трансмісією. Інженери обох компаній працюватимуть разом, щоб розробити те, що означає створення транспортного засобу "преміальної мобільності".

Концепція прийме форму транспортного засобу з вертикальним зльотом і посадкою, або VTOL. Цей тип пристрою не вимагає злітно-посадкової смуги, як літак, і працює швидше як вертоліт. Сила пропелера дозволяє VTOL відірватися від землі, але завдання полягає в тому, щоб знайти достатньо енергії, аби підняти машину ще вище. Багато компаній працюють над цією технологією, включаючи Uber, Kitty Hawk і безліч інших стартапів. До речі, Kitty Hawk також нещодавно стала партнером Boeing за тією ж технологією.

Дотримуючись цієї концепції, компанії почнуть тестувати прототип транспортного засобу. Лишається невідомим в яких часових рамках працюють Porsche і Boeing.

Проблема, крім технологій, не зовсім готових до прайм-тайму, полягає у регулюванні. На даний момент будь-який апарат, що низько летить, в містах заборонений. Це проблема, яку компаніям доведеться вирішувати в майбутньому, перш ніж мрії про повітряну мобільність здійсняться.

Як повідомляло видання "Коментарі", Intel і Toyota брали участь в інвестуванні в повітряне таксі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!