Головна Новини HI-tech технології Американці вдосконалили технологію штучної сітківки для очей
commentss НОВИНИ Всі новини

Американці вдосконалили технологію штучної сітківки для очей

Вчені знайшли спосіб подолати швидке нагрівання штучної сітківки для очей

16 жовтня 2019, 15:21 comments2750
Поділіться публікацією:
Американці вдосконалили технологію штучної сітківки для очей

Дослідники вже більше десяти років працюють над створенням штучної сітківки, яка може допомогти сліпому знову бачити. Дослідники зі Стенфордського університету, можливо, знайшли вирішення однієї з проблем по розробці штучної сітківки, яка може бути імплантована в очі — це тепло. Штучна сітківка усередині має дуже маленький комп'ютерний чіп, з якого виступають металеві електроди.

Електроди записують першу активність нейронів навколо них, щоб створити карту клітин. Ця картографічна інформація використовується для передачі візуальних даних з камери в мозок. Проблема в тому, що під час запису око видає так багато даних, що електроніка дуже сильно нагрівається. Вчений E.J. Chichilnisky, який є членом команди, говорить, що чіпи, необхідні для створення штучної сітківки, "по суті, зжеруть" людські тканини, з якими вони намагаються взаємодіяти.

Команда розробила спосіб вирішення цієї проблеми шляхом значного стиснення величезної кількості візуальних даних, які створюються нейронами. Вони знайшли спосіб витягти той же рівень візуального розуміння, використовуючи менше даних. Команда каже, що, розуміючи, які зразки сигналів мають значення, а які можна ігнорувати, можна скоротити кількість даних для обробки.

Такий метод більш виборчий і ігнорує шуми і базові сигнали, оцифровуючи тільки унікальні піки даних. За результатами тестування, повідомляють дослідники, їх ефективний підхід до збору даних пропускає всього 5% осередків, але зменшує отримані дані в 40 разів. Вони вважають, що це перший крок до ефективних і працездатних імплантованих чипів, які можуть працювати в оці або інших інтерфейсах "мозку-машини".

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект допоможе виявити аневризми мозку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!