Головна Новини HI-tech технології Найпопулярнішого YouTube-блогера заблокували у Китаї
commentss НОВИНИ Всі новини

Найпопулярнішого YouTube-блогера заблокували у Китаї

Аккаунт блогера PewDiePie був заблокований за підтримку протестів в Гонконзі і карикатури на президента Китаю

22 жовтня 2019, 11:22 comments2674
Поділіться публікацією:








Найпопулярнішого YouTube-блогера заблокували у Китаї

PewDiePie, блогер YouTube з більш ніж 100 мільйонами передплатників по всьому світу, був заблокований в Китаї. Раніше в постійно зростаючий список артистів та коментаторів, які посварилися з китайською владою, потрапили South Park Comedy Central і німецький ді-джей Zedd. Всі вони так чи інакше виражали свою підтримку протестів у Гонконзі.

29-річний шведський блогер PewDiePie (справжнє ім'я Фелікс Кьельберг) розмістив на YouTube майже 17-хвилинне відео, в якому повідомив, що він був видалений з китайських сайтів після публікації відео, в якому він висловлював підтримку протестам у Гонконзі, а президента Китаю зобразив у вигляді Вінні-Пуха.


Блогер заявив, що він прекрасно розумів, що його забанять, якщо він продовжить говорити про протести в Гонконзі. Крім того, PewDiePie минулого тижня жорстко розкритикував технологічні компанії, які заради збереження ринку поступаються вимогам цензури в Китаї.

Бан в Китаї означає, що контент Кьельберга неможливо знайти на території країни. Як пояснив сам блогер, пошук на Reddit і YouTube просто видає порожні сторінки. Втім, PewDiePie не впадає у відчай: йому шкода, що жителі Піднебесної не зможуть дивитися його відео, але сама ситуація, як він каже, трохи смішна.

Минулого тижня німецький ді-джей Zedd був заблокований за те, що йому сподобався твіт з South Park. Багаторічний серіал Comedy Central став мішенню для Китаю з часу його недавнього епізоду Band in China. Також минулого тижня режисер Квентін Тарантіно відмовився урізати сцени зі свого фільму "Одного разу в Голлівуді", щоб задовольнити вимоги Китаю.

Як повідомляло видання "Коментарі", геймери бойкотують Blizzard через протести в Гонконзі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!