Головна Новини HI-tech технології Антимонопольний комітет України дозволив азербайджанській компанії придбати Vodafone Ukraine
commentss НОВИНИ Всі новини

Антимонопольний комітет України дозволив азербайджанській компанії придбати Vodafone Ukraine

Купівля другого за величиною українського мобільного оператора обійдеться азербайджанській компанії в $ 1 млрд

24 жовтня 2019, 11:50 comments2330
Поділіться публікацією:
Антимонопольний комітет України дозволив азербайджанській компанії придбати Vodafone Ukraine

Антимонопольний комітет України дозволив компанії Bakcell з Азербайджану купити компанію Vodafone Ukraine. Нагадаємо, Vodafone є другим за величиною оператором мобільного зв'язку в країні. Про те, що азербайджанський мобільний оператор Bakcell готується придбати компанію Vodafone Ukraine стало відомо 10 жовтня поточного року. За даними експертів, сума угоди може перевищити $ 1 млрд.

Vodafone Ukraine обслуговує 19,7 млн абонентів. Чистий прибуток компанії в 2018 році склав 1,8 млрд грн, дохід — 12,8 млрд грн. Vodafone входить в групу МТС (через дві проміжних юрособи – люксембурзьку Allegretto Holding S. a.r.l. і нідерландську Preludium B. V.), в якій мажоритарним акціонером є бізнесмен Володимир Євтушенков.

У свою чергу, компанія Bakcell — оператор мобільного зв'язку і провідний провайдер мобільного інтернету в Азербайджані. Її заснували в 1994 році, і вона була спільним підприємством уряду і приватної ізраїльської компанії GTIB. Зараз у відкритих джерелах немає точних відомостей, хто володіє Bakcell.

Мережа Bakcell складається з понад 7,5 тис базових станцій і охоплює 93% території (решта 7% — це регіон, окупований Вірменією) і 99% населення Азербайджану. Компанія обслуговує більше 3 млн осіб.

Як повідомляло видання "Коментарі", азербайджанська компанія Bakcell має намір придбати Vodafone Ukraine.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!