Головна Новини HI-tech технології Британська авіаційна компанія Varialift Airships почала виробництво сонячних дирижаблів
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська авіаційна компанія Varialift Airships почала виробництво сонячних дирижаблів

Дирижаблі Varialift матимуть низьку швидкість, але їх вантажопідйомність буде істотно перевищувати показники Boing 747

25 жовтня 2019, 13:38 comments5788
Поділіться публікацією:
 Британська авіаційна компанія Varialift Airships почала виробництво сонячних дирижаблів

Дирижаблі пройшли довгий шлях з початку 1900-х років. Зокрема, сучасні моделі стали значно швидші, легші і в основному не використовують вогонь в порівнянні зі своїми прпередниками. Вони також разюче безпечні. Ще до катастрофи дирижабля "Гінденбург" кількість загиблих на дирижаблі була вдвічі меншою, ніж у сучасних літаків. Але ця промисловість впала разом з "Гінденбургом", і в наші дні дирижаблі рідко можна побачити за межами реклами та спортивних заходів. Сьогодні дирижаблі — це просто новинка, але вони мають дивно практичне застосування. Сонячна енергія може бути сучасним оновленням, яке дає дирижаблям новий шанс, якого вони заслуговують.

Нещодавно британська авіаційна компанія Varialift Airships оголосила про початок створення нового прототипу свого сонячного дирижабля. Розробники планують вирішити всі основні проблеми, які заважають дирижаблям виконувати функції планера. Він буде повністю алюмінієвим, стійким до вітру і повністю герметичним при нормальному використанні. Дирижаблі за своєю природою повільніші, ніж літаки. В середньому вони вдвічі збільшують час у дорозі. Але вони мають особливу фінансову і практичну привабливість.

Varialift цілеспрямовано орієнтується на вантажний ринок, де дирижаблі історично використовувалися недостатньо часто. Дирижаблі Varialift будуть експлуатуватися приблизно за 10% вартості літаків, роблячи витрати порівнянними з вантажівками або залізними дорогами. Крім того, вертикальний зліт і посадка дозволять отримати доступ до важкодоступних районів без ЗПС або додаткової інфраструктури. Найбільші дирижаблі компанії зможуть перевозити 250 тонн вантажу, майже вдвічі збільшуючи корисну навантаження в порівнянні з Boing 747.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Сінгапурі пройшло успішне випробування аеротаксі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!