Головна Новини HI-tech технології Хакери стежили за чиновниками країн-союзників США
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери стежили за чиновниками країн-союзників США

Хакери використовували сервіс WhatsApp, щоб стежити за чиновниками і військовими з країн-союзників США

1 листопада 2019, 11:48 comments1424
Поділіться публікацією:
Хакери стежили за чиновниками країн-союзників США

Хакери, які розповсюджують шкідливі програми через WhatsApp, переслідують чиновників з декількох країн. В першу чергу мова йде про союзників США. За повідомленнями, напад, що мав місце на початку цього року, торкнулося високопоставлених урядових і військових діячів як мінімум з 20 країн.

Як повідомляє Reuters, комунікаційний сервіс WhatsApp, який належить Facebook, провів розслідування і визначив, що серед тих, на кого напали хакери, були державні чиновники. Журналісти і правозахисники стверджують, що також стали жертвами нападу. На цьому тижні WhatsApp відправив повідомлення користувачам, які постраждали від кібератак.

У позові, поданому проти компанії NSO Group на цьому тижні, WhatsApp заявив, що ізраїльський розробник створив програмне забезпечення для злому, яка використовує сервери, що належать службі обміну повідомленнями. Хакери використовували це для доступу до телефонів як мінімум 1400 осіб, згідно з позовом.

Стверджується, що жертви знаходяться в таких країнах, як США, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Мексика, Пакистан та Індія. Тим не менш, неясно, чи були люди в цих країнах урядовими чиновниками, які стали мішенню.

Не було визначено, хто вчинив злом, але NSO Group стверджує, що продає такі інструменти тільки державним клієнтам. Таким чином, цілком можливо, що шкідливе ПЗ дозволяло хакерам, які працюють від імені уряду, отримувати державні секрети від інших країн.

NSO Group відкинула будь-які звинувачення. Тим не менше, дослідники визначили, що протягом останніх декількох років програмне забезпечення компанії використовувалося проти більш широкого кола цілей, таких як протестувальники і інші громадяни.

Як повідомляло видання "Коментарі", система обміну повідомленнями WhatsApp припинила роботу на Android і iOS.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!