Головна Новини HI-tech технології Австралійці випробували дрон в системі 5G-мереж
commentss НОВИНИ Всі новини

Австралійці випробували дрон в системі 5G-мереж

Компанії Optus і Ericsson представили перший дрон, який керується з використанням 5G-мереж

12 листопада 2019, 17:26 comments1521
Поділіться публікацією:
Австралійці випробували дрон в системі 5G-мереж

Компанії Optus і Ericsson поставили в Австралію перший 5G телекерований дрон. Він керується через живу мережу 5G. Політ був завершений в студентському містечку Optus Macquarie Park, де безпілотник одночасно передавав відео високої чіткості через телефон 5G за допомогою живої мережі Optus 5G в рамках демонстрації майбутнього використання 5G.

Безпілотник продемонстрував свою здатність інтелектуально ідентифікувати і відстежувати об'єкти, використовуючи процесори в хмарі, через з'єднання 5G. Це буде грати важливу роль в забезпеченні можливості безпілотних літальних апаратів виходити за межі прямої видимості.

В майбутньому технологія 5G може використовувати безпілотники для забезпечення відеоспостереження, потокової передачі в реальному часі і оперативних даних віддаленому оператору з місць, де лінія прямої видимості неможлива. Наприклад, у небезпечних, віддалених або важкодоступних місцях.

Успіх цього першого польоту безпілотника в Австралії через живу мережу 5G допоможе створити додаткові потоки доходів для підприємств, а також дозволить операторам краще захистити ресурси в такій величезній країні, як Австралія. Таку думку висловив Мартін Вікторин, глава компанії і керівник Глобального відділу по роботі з клієнтами Singtel.

Як повідомляло видання "Коментарі", поліція Шотландії використовує дрони для пошуку зниклих людей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!