Головна Новини HI-tech технології Спеціальний сенсор попередить батьків про забутих у машині дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Спеціальний сенсор попередить батьків про забутих у машині дітей

За допомогою радіолокаційних технологій і штучного інтелекту спеціальний сенсор нагадає неуважним батькам про забутих в машині дітей

13 листопада 2019, 16:35 comments1416
Поділіться публікацією:
Спеціальний сенсор попередить батьків про забутих у машині дітей

Канадські вчені розробили датчик, який піднімає тривогу, коли діти або домашні тварини залишаються одні в машині. У пристрої використовуються радіолокаційні технології і штучний інтелект, щоб викликати тривогу, коли тварина або дитина виявлені у транспортному засобі в самоті. Команда розробників продукту заявляє, що він працює з 100% точністю.

Датчик, розміром трохи більше дюйма, буде прикріплений до стелі автомобіля або дзеркала заднього виду. За словами вчених з Університету Ватерлоо в Канаді, його радарні сигнали будуть фіксувати людей або домашніх тварин усередині автомобіля. Штучний інтелект буде аналізувати результати, щоб визначити, чи слід підняти тривогу. Пристрій не дозволить замкнути двері і подасть звуковий сигнал, що попереджає водія і людей поблизу.

"Це вирішує серйозну глобальну проблему. Ця система настільки доступна, що може стати стандартним обладнанням у всіх транспортних засобах", — йдеться в заяві Джорджа Шейкера, професора університету.

Команда має намір вивести пристрій на ринок до кінця 2020 року.

За даними організації Kids and Cars, в Сполучених Штатах щорічно в автомобілях від спеки помирає в середньому 37 дітей. У 2019 році число загиблих досягло 52. До них відносяться випадки, коли дитина була забута в машині, випадково замкнулася зсередини або в багажнику, або, в меншій кількості випадків, коли дитину навмисно залишили в машині.

У деяких штатах США діють так звані закони доброго самаритянина, які захищають цивільних осіб, якщо вони зламують чужу машину, щоб допомогти залишеній без нагляду дитині. У деяких штатах закон був розширений, щоб включати в нього і домашніх тварин.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Японії успішно завершилися випробування дронів для стихійних лих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!