Головна Новини HI-tech технології Компанія Amazon оскаржить угоду між Microsoft і Пентагоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Amazon оскаржить угоду між Microsoft і Пентагоном

Компанія Amazon вважає, що їй не вдалося виграти тендер через політичний тиск

15 листопада 2019, 10:53 comments1385
Поділіться публікацією:
Компанія Amazon оскаржить угоду між Microsoft і Пентагоном

Компанія Amazon подала заявку на оскарження рішення Міністерства оборони США про укладення великого контракту з Microsoft. Компанія, яка вже надає хмарні обчислення Центральному розвідувальному управлінню США, заявила, що рішення було ухвалене через політичний тиск. Amazon вважався найбільш вірогідним переможцем тендеру Міністерства оборони США на суму 10 млрд доларів.

У липні президент Дональд Трамп пригрозив втрутитися в проведення тендеру, оголосивши, що надходили численні скарги на його упередженість. Трамп раніше конфліктував з виконавчим директором Amazon Джефом Безосом, який також володіє газетою Washington Post. На її сторінках часто з'являлася критика на адресу президента США.

Згодом Пентагон відклав своє рішення про присудження контракту до 25 жовтня. Тоді і було оголошено, що робота над спільною інфраструктурою захисту підприємств, відомою як JEDI, буде надана Microsoft.

Міністр оборони США Марк Еспер заявив, що конкуренція була чесною. Перебуваючи в столиці Південної Кореї Сеулі, він оголосив про свою впевненість, що тендер був проведений вільно і справедливо.

Проект JEDI призначений для модернізації застарілих систем передачі даних та зв'язку у збройних силах США. Спершу в тендері брало участь чотири компанії. Після ліквідації компаній IBM і Oracle, боротьба за участь у проекті розгорнулася між компаніями Amazon і Microsoft. В кінцевому підсумку Міністерство оборони віддало перевагу останній.

Як повідомляло видання "Коментарі", Microsoft допоможе Пентагону стати більш технологічним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!