Головна Новини HI-tech технології Грузія продала єдину діючу вітроелектростанцію в країні
commentss НОВИНИ Всі новини

Грузія продала єдину діючу вітроелектростанцію в країні

Британська холдингова компанія Georgia Capital Plc виграла відкритий аукціон з купівлі вітряної електростанції Qartli

18 листопада 2019, 11:08 comments2021
Поділіться публікацією:
Грузія продала єдину діючу вітроелектростанцію в країні

Британська холдингова компанія Georgia Capital Plc (LON: CGEO) оголосила, що виграла відкритий аукціон з купівлі вітряної електростанції Qartli потужністю 20,7 МВт в адміністративному районі Шида Картлі в Грузії.

Georgia Capital заплатить 14,4 млн доларів США (13,1 млн євро) за придбання Qartli Wind Farm LLC, холдингової компанії вітропарку, після перемоги на аукціоні, який проводився Фондом енергетичного розвитку Грузії і Грузинської нафтогазовою корпорацією. Валовий борг активу, проданого державними АТ "Фонд розвитку енергетики Грузії" і АТ "Грузинська корпорація нафти і газу", становить 17,4 млн. доларів США.

Електростанція, яка є першою і єдиною діючою вітроелектростанцією в Грузії, розташована в муніципалітетах Горі і Карелі. Вона виробляє електроенергію з кінця 2016 року. Передбачуване річне вироблення електростанції з шістьма турбінами становить 85 ГВтч і продається у відповідності з 10-річною угодою про купівлю електроенергії (PPA) з урядом Грузії за ціною 65 доларів США за один МВт/г.

Передбачається, що це придбання додасть близько 4 млн. дол. США прибутку до вирахування відсотків, податків, зносу і амортизації (EBITDA) до звіту про прибутки та збитки Georgia Capital Business в 2020 році. За оцінками компанії, прибуток на інвестований капітал складе близько 12%, в той час як портфель його поновлюваного бізнесу зросте до 91 МВт.

Як повідомляло видання "Коментарі", сонячна електростанція почала діяти в Мелітополі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!