Головна Новини HI-tech технології Реактивний суперкар Bloodhound успішно пройшов випробування у пустелі
commentss НОВИНИ Всі новини

Реактивний суперкар Bloodhound успішно пройшов випробування у пустелі

Британський реактивний суперкар Bloodhound розігнався до 1010 кілометрів на годину в пустелі Калахарі

18 листопада 2019, 12:14 comments1888
Поділіться публікацією:








Реактивний суперкар Bloodhound успішно пройшов випробування у пустелі

Британський суперкар Bloodhound під час випробувань зміг розігнатися до 1010 кілометрів на годину. Зараз реактивний автомобіль є кандидатом, який зможе побити світовий рекорд швидкості на землі. Протягом 22 років чемпіонський титул належав британському автомобілю Thrust SSC, який міг розвивати швидкість до 1228 км/г.

Випробування надзвукового автомобіля Bloodhound проходили в Південній Африці в пустелі Калахарі. Примітно, що на автомобілі їздив той же гонщик, який у 1997 році встановив рекорд швидкості руху автомобіля Thrust. Це колишній британський льотчик-офіцер Королівських ВПС Енді Грін.

Шеститонний автомобіль Bloodhound оснащений турбовентиляторним двигуном, як у винищувачах Eurofighter Typhoon. Надалі до 2020 року автомобіль буде оснащуватися ракетними двигунами. При існуючій "заправці" автомобіль розганяється до рівня, що перевищує швидкість літака.


Проект Bloodhound був запущений в 2008 році. Творці надзвукового автомобіля сподіваються, що їх дітище зможе подолати планку в 1609 км/год і поставити рекорд швидкості на землі. Тим часом Bloodhound був представлений умовному клубу "thousanders". Всього в історії шість автомобілів, включаючи Bloodhound, здатних розвивати швидкість понад 1000 км / год.

Як повідомляло видання "Коментарі", британський автовиробник McLaren представив суперкар Elva.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!