Головна Новини HI-tech технології Компанія Facebook усунула чергову уразливість в комунікаційному сервісі WhatsApp
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Facebook усунула чергову уразливість в комунікаційному сервісі WhatsApp

Компанія Facebook повідомила про усунення серйозної уразливості в комунікаційному сервісі WhatsApp

20 листопада 2019, 10:45 comments1670
Поділіться публікацією:
Компанія Facebook усунула чергову уразливість в комунікаційному сервісі WhatsApp

Компанія Facebook виявила вразливість у своєму комунікаційному сервісі WhatsApp, яка може призвести до зламування смартфона через шкідливий відеофайл. Не ясно, чи потрібно відкривати відео або його можна просто відправити користувачеві, щоб дозволити хакеру зламати його телефон. Ця помилка була присутня у версіях програм WhatsApp і WhatsApp для бізнесу для iOS, Android і навіть Windows Phone.

Ця помилка була виправлена в останніх версіях WhatsApp. Також компанія повідомила про уразливості агентству з кібербезпеки CERT-IN в Індії після випуску патча. CERT-IN оцінило серйозність уразливості як "високий" і порадило користувачам оновити свій додаток.

Останнім часом WhatsApp був у центрі суперечок, пов'язаних з державними шпигунськими програмами, виготовленими ізраїльською фірмою NSO Group. Набір інструментів, званий Pegasus, коштує мільйони доларів, і доступний тільки для національних держав. З'ясувалося, що цей набір шпигунських програм використовувався проти більш ніж 1400 журналістів та активістів по всьому світу. WhatsApp був одним з додатків, який активно використовувався для цієї атаки. Враховуючи механізм, з допомогою якого Pegasus використовував WhatsApp, малоймовірно, що ця вразливість була задіяна.

Як повідомляє портал Tech2, WhatsApp заявив наступне: "WhatsApp постійно працює над підвищенням безпеки нашого сервісу. Ми публікуємо звіти про потенційні проблеми, які ми виправили, у відповідності з кращими галузевими практиками. В цьому випадку немає причин вважати, що користувачі були зачеплені загрозою".

У будь-якому випадку, якщо ви користуєтеся наступними версіями програми WhatsApp, саме час оновити їх: версії Android до 2.19.274; версії iOS до 2.19.100; версії Enterprise Client до 2.25.3; версії Windows Phone до і включаючи 2.18.368; бізнес для Android версій до 2.19.104; бізнес для версій iOS до 2.19.100.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook запустив додаток для створення мемів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!