Головна Новини HI-tech технології Розроблено перший український електромобіль - Himera
commentss НОВИНИ Всі новини

Розроблено перший український електромобіль - Himera

Випускати український суперкар Himera планують на підприємстві в Барселоні

23 листопада 2019, 18:40 comments17295
Поділіться публікацією:
Розроблено перший український електромобіль - Himera

Українські розробники представили перший вітчизняний суперкар, який є одним з найпотужніших електрокарів планети. Автомобіль отримав назву Himera.

Повідомляється, що проект української Tesla було запущено на початку 2016 року і цей проект відразу звернув на себе увагу. Але цей проект  був дещо схожий на австрійський гіперкар, який розробляється на базі моделі Lada Raven 2014 року.  Але Himera повністю обійшла конкурентів по потужності і smart начинці.  Потужність чотирьох електромоторів "Химери" становить 1000 л.  с.  Розгін до 100 км / год займає близько 3 с, а максимальна швидкість досягає 350 км / ч.

 Український електромобіль отримав графенову акумуляторну батарею на 86 кВт ∙ год, а його запас ходу складає приблизно 500 км.  Зарядити електрокар можна за півгодини за допомогою спеціального "чарджера" на 22 кВт / год.  Це стало можливим завдяки новій технології для акумуляторних батарей, яка з кожним роком стає краще.

 Внутрішня "начинка" суперкара — це система автоматичного паркування та керований автопілот, які мають китайське коріння від Xiaomi Auto.  А ось дизайном екстер'єру займалися українські розробники, тому за зовнішній вигляд відповідає київське тюнінг-ательє SpecAutoTuning.

Випускати український суперкар Himera планують на підприємстві в Барселоні. Орієнтовна ціна такого авто — від 500 до 700 тис. Євро.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Ілон Маск представив довгоочікуваний пікап Cybertruck.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!