Головна Новини HI-tech технології Компанія Ілона Маска запатентувала лазерні двірники
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Ілона Маска запатентувала лазерні двірники

Лазерні двірники Tesla зможуть очистити машину від битого скла та іншого сміття

28 листопада 2019, 13:17 comments2982
Поділіться публікацією:
Компанія Ілона Маска запатентувала лазерні двірники

На початку цього року компанія Tesla подала заявку на патент того, що називається "Імпульсне лазерне очищення від осколків, накопичених на скляних виробах в транспортних засобах і фотоелектричних збірках". Патент став публічним на цьому тижні.

"Компанія Tesla отримала патент на систему лазерного очищення скла. Вона зможе замінити нею звичні двірники", — йдеться в офіційному повідомленні компанії.

Портал Сlean Future повідомляє, що сама технологія отримала назву "імпульсне лазерне очищення". За задумом виробника, технологія зможе самостійно розпізнавати забруднення і моментально усувати їх без будь-якої участі людини. Передбачається, що лазери цілком можуть замінити звичайні двірники в умовах сонячної погоди, очищаючи поверхні без використання хімікатів. Проте як вони будуть працювати в дощ або сніг, поки незрозуміло. Крім того, лазери спрямовані в бік водія, що також може викликати перешкоди під час водіння і навіть спровокувати ДТП. Враховуючи, що навіть звичайні двірники трохи відволікають від дороги, є високий ризик того, що яскраві пучки світла стануть ще більшою перешкодою.

lQYQm6V7RfBgN8YmqQ1IrfPzm.jpg

Tesla пояснює, що система може бути корисна для автоматичного видалення сміття, яке заважає огляду камер автопілота навколо автомобіля. Крім того, компанія планує використовувати систему для автоматичного видалення сміття з сонячних батарей на дахах.

Як повідомляло видання "Коментарі", у электрогрузовика Tesla Semi з'явився двійник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!