Безпілотні таксі з'явилися на вулицях китайського міста Гуанчжоу

Автономна компанія WeRide запустила проект по тестуванню безпілотних таксі у Гуанчжоу

Автономна компанія WeRide, підтримувана Qiming Venture Partners рівня 4 (L4), зробила ще один важливий крок вперед в комерціалізації RoboTaxi. Проект буде запущений в дослідну експлуатацію в Гуанчжоу, як перший автопарк таксі в містах першого рівня Китаю.

WeRide керує своїми безпілотними таксі в Гуанчжоу через підприємтсво WeRide RoboTaxi, яке було створено спільно WeRide, Guangzhou Baiyun Car Renting Group Co., Ltd. і Guangzhou Science City на початку серпня.

Повідомляється, що на міських відкритих дорогах округу Хуанпу і зони розвитку Гуанчжоу будуть працювати десятки таксі, які будуть їздити самостійно, охоплюючи площу в 144,65 квадратних кілометрів. Вартість таксі відповідає чинному стандарту тарифікації таксі Zhoukou. Автопарк використовує виключно електричні моделі Nissan і оснащений новітніми програмними і апаратними рішеннями WeRide для автопілота L4.

Щоб оптимізувати враження від поїздки, WeRide запустив продукт для оперативної візуалізації "WeRideViz" два тижні тому. Спираючись на алгоритм і технологію AI, WeRideViz може передавати пасажирам інформацію про RoboTaxi і його околицях в режимі реального часу зі швидкістю 60 кадрів в секунду і взаємодіяти з автономними транспортними засобами та пасажирами для підвищення безпеки пасажирів.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Сінгапурі запустили перше в світі безпілотне таксі.