Головна Новини HI-tech технології ФБР вважає російські мобільні додатки загрозою для США
commentss НОВИНИ Всі новини

ФБР вважає російські мобільні додатки загрозою для США

ФБР готове розпочати розслідування проти російського мобільного додатку FaceApp

3 грудня 2019, 12:44 comments1655
Поділіться публікацією:
ФБР вважає російські мобільні додатки загрозою для США

Федеральне бюро розслідувань класифікувало додаток FaceApp, як загрозу для національної безпеки через його зв'язки з Росією. При цьому ФБР підкреслює, що воно прийме заходи, якщо оцінить, що додаток для редагування обличчя причетний до втручання у вибори в країні.

У листі до лідера сенатської меншості Чарльза Шумера (DN.Y.) Джилл Тайсон, помічник директора Управління ФБР у справах Конгресу повідомила, що компанія, яка розробляє FaceApp, базується в Санкт-Петербурзі. Це привернуло увагу контррозвідувальних служб в США. Класифікуючи FaceApp як загрозу, Тайсон вказала на здатність Федеральної служби безпеки Росії "віддалено отримати доступ до всіх комунікацій і серверів в російських мережах, не звертаючись до [провайдерам інтернет-послуг]".

Тайсон написала, що FaceApp завантажує фотографії користувачів на хмарні сервери в Сполучених Штатах, Сінгапурі, Австралії та Новій Зеландії і що організація раніше заявляла, що видаляє фотографії зі своїх серверів протягом 48 годин після їх завантаження.

Через побоювання, пов'язані зі спробами Росії втручатися у вибори в США в 2016 році, Тайсон підкреслила, що, якщо виявиться, що FaceApp яким-небудь чином втручається у майбутні вибори в США, агентство вжиє належних заходів.

Під час свого виступу в Сенаті в понеділок Шумер наполегливо закликав американців видаляти такі додатки, як FaceApp, і підкреслив, що Росія може бути не єдиною країною, яка становить загрозу для національної безпеки через інтернет-додатки.

У свою чергу, генеральний директор FaceApp Ярослав Гончаров раніше сказав The Guardian, що дані користувачів ніколи не передавалися в Росію, а замість цього зберігалися на керованих США хмарних серверах Amazon і Google.

Як повідомляло видання "Коментарі", Росія роками намагалася заважати роботі ФБР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!