Головна Новини HI-tech технології Співзасновники Google оголосили про відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Співзасновники Google оголосили про відставку

Ларрі Пейдж пішов з посади генерального директора Alphabet, а Сергій Брін з посади президента компанії

4 грудня 2019, 11:36 comments1580
Поділіться публікацією:
Співзасновники Google оголосили про відставку

Співзасновники Google, Ларрі Пейдж і Сергій Брін, йдуть зі своїх постів в материнській компанії Alphabet, залишаючи генерального директора Google Сундара Пічаї керувати компаніями Alphabet і Google одноосібно.

Компанія Alphabet є материнською компанією Google. Вона була створена в результаті реструктуризації компанії в жовтні 2015 року для управління підприємствами, які не входять до її основних пошукових компаній. Пейдж був генеральним директором Alphabet, а Брін був її президентом.

З тих пір Alphabet стала "добре сформованою", як написали Пейдж і Брін в блозі. Тепер вони вважають за необхідне "спростити структуру управління компаніями. "Ми ніколи не засиджувалися на керівних посадах, коли вважали, що є кращий спосіб керувати компанією. А Alphabet і Google більше не потрібні два генеральних директора і президент", — йдеться в повідомленні співзасновників.

Сундар Пічаї керує Google більше чотирьох років. З тих пір, як він зайняв пост генерального директора, компанія майже подвоїла чисельність персоналу, збільшившись з 59 000 до 114 000 співробітників.

Alphabet позиціонувала Пічаї як фактичного лідера протягом досить довгого часу. Це робило його вищим виконавчим голосом на зборах акціонерів і в якості представника на слуханнях у Конгресі. Пейдж і Брін перестали з'являтися на щотижневих сесіях питань і відповідей з співробітниками, і Пейдж не був присутній на зборах акціонерів Alphabet цього літа.

Пейдж і Брін заснували Google в Силіконовій долині в 1998 році. Вони пообіцяли продовжувати брати участь в якості членів ради директорів і акціонерів. Також вони, як і раніше, володіють понад 50% голосуючих акцій Alphabet.

Як повідомляло видання "Коментарі", співробітники Google продовжують протести через тиск з боку компанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!