Головна Новини HI-tech технології У США створили магнітні транзистори, які працюють без електрики
commentss НОВИНИ Всі новини

У США створили магнітні транзистори, які працюють без електрики

Вчені з Массачусетського технологічного інституту розробили унікальні магнітні транзистори, які працюють без електрики

5 грудня 2019, 15:14 comments2687
Поділіться публікацією:
У США створили магнітні транзистори, які працюють без електрики

Сучасні комп'ютери, незважаючи на постійне вдосконалення технологічних процесів, потребують багато електроенергії. Одним з побічних ефектів такої схеми є нагрів, який вимагає додаткових систем охолодження. Дослідники з Массачусетського технологічного інституту (MIT) розробили принципово новий тип транзистора, який може працювати без електричного струму.

На відміну від традиційних транзисторів, магнітні можуть змінювати властивості, не споживаючи електроенергію та практично не виділяючи тепло. Принцип їх роботи заснований на спіновій хвилі. Це властивість електрона в магнітних матеріалах, яку не можна було контролювати раніше. Дослідники запропонували вручну модулювати такі хвилі, змінюючи намагніченість транзистора і передаючи з їх допомогою аналоги бітів даних.

oZAiHaYyw7qN5PDfjgmhWHMok.jpg

Для цього була створена плівкова структура кобальту і нікелю, при проходженні якої змінювалася фаза хвилі і зменшувалася амплітуда. Більше того, для перемикання стану магнітного матеріалу не була потрібна електрична енергія. Це забезпечило точне управління двома змінними станами спінової хвилі, що відповідає одиниці або нулю у класичних розрахунках.

На думку дослідників, магнітні транзистори можуть стати основою передових обчислювальних технологій, рівних по обчислювальній потужності квантовим комп'ютерам, але без необхідності установки потужних систем охолодження.

Як повідомляло видання "Коментарі", команда японських інженерів представила відчутний інтерактивний екран, який створили з повітряної кулі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!