Головна Новини HI-tech технології Компанія Sony розробила технологію для покращення камер на смартфонах
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Sony розробила технологію для покращення камер на смартфонах

Конденсорна лінза 2 × 2 (OCL) поліпшить якість камер на смартфонах

12 грудня 2019, 17:49 comments1713
Поділіться публікацією:
Компанія Sony розробила технологію для покращення камер на смартфонах

Компанія Sony відома своїми якісними датчиками для камер смартфонів, тому переважна більшість компаній використовує сенсори Sony у своїх телефонах. В даний час японський технологічний гігант розробив нову технологію датчиків зображення, що дозволить ще більше підвищити якість камери.

Ця технологія, відома як лінза на чіпі 2 × 2 (OCL), забезпечить високу швидкість фокусування, більш високу роздільну здатність, найкращий динамічний діапазон і менший струс камери.

В даний час лінза "на кристалі", інакше звана конденсорною лінзою, розміщується поверх пікселя датчика зображення, і кожен піксель має свою власну лінзу. Тим не менш, Sony розробила спосіб для чотирьох суміжних пікселів з однаковим кольором для спільного використання об'єктива.

HEEsT8GMmAjxxIc83i4ylu2SZ.jpg

Найбільше поліпшення, яке дає об'єктив 2 × 2 на чіпі, — автофокус, особливо в темряві. Поточна технологія автофокусування дуже обмежена вузьким простором для автофокусу, на відміну від нового датчика зображення Sony, який має набагато краще покриття. Це пов'язано з тим, що всі пікселі в 2 × 2 OCL можуть використовуватися як частина системи автофокусування.

Sony стверджує, що 2 × 2 OCL буде краще вловлювати світло, створювати кліпи з більш високою частотою кадрів, поліпшену стабілізацію зображення і динамічний діапазон, а також допоможе виробляти більш тонкі камери в цілому завдяки зменшеному оптичному розміру.

Компанія не повідомила, коли ця нова технологія з'явиться в смартфонах, але це не займе багато часу.

Як повідомляло видання "Коментарі", Sony запатентувала новий контролер для PlayStation.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!