ОБСЄ запустила онлайн-ресурс для боротьби з насильством над жінками

Секретаріат ОБСЄ має намір боротися з насильством над жінками за допомогою спеціального онлайн-ресурсу

Секретаріат ОБСЄ сьогодні запустив новий онлайн-ресурс, що містить довідкові та інформаційні сторінки для підтримки зусиль щодо запобігання та боротьби з насильством щодо жінок. Доступний на шести мовах, www.stopvawnow.org розроблений як практичний інструмент для посадових осіб, правоохоронних органів, неурядових організацій і широкої громадськості в Албанії, Боснії і Герцеговині, Чорногорії, Північної Македонії та Сербії, а також в Молдові та Україні.

Веб-сторінка організована так, щоб користувачі могли швидко знайти необхідну інформацію, рекомендації і ключові контактні телефони, що відносяться до кожної країни. В розділі "Мені потрібна допомога" жінки, які зазнають насильства, можуть знайти інформацію про те, до кого вони можуть звернутися, якщо їм потрібна підтримка, наприклад, номери телефонів місцевих НУО та телефонів довіри. У розділі "Я хочу допомогти" ОБСЄ підготувала ряд кроків, які можуть зробити зацікавлені громадяни для поширення інформації про критичні ситуації, підтримку жінок та підвищення рівня обізнаності.

Розділ "Я хочу інформацію" містить додаткову інформацію про результати та рекомендації Огляду благополуччя і безпеки жінок під керівництвом ОБСЄ, які були опубліковані раніше в цьому році. Було встановлено, що 70% жінок в Південно-Східній та Східній Європі стикалися з якою-небудь формою насильства: сексуальною, фізичною, психологічною, переслідуванням або сексуальним домаганням, однак тільки 15% жінок повідомили про найбільш серйозні інцидент, пов'язані з жорстоким насильством з боку партнера, в поліцію.

Користувачі соціальних мереж та впливові особи в усьому регіоні підтримали кампанію і поділилися інформацією про насильство щодо жінок і про Огляді під керівництвом ОБСЄ. Кампанія охопила велику кількість людей в регіоні через канали соціальних мереж ОБСЄ: понад 39 000 осіб відвідали Facebook-сторінку, а також було зареєстровано понад 57 000 показів в Twitter і 16 000 в Instagram.

Як повідомляло видання "Коментарі", парламентська асамблея ОБСЄ переобрала президента.