Головна Новини HI-tech технології Великі техно-гіганти були звинувачені у смерті дітей у Конго
commentss НОВИНИ Всі новини

Великі техно-гіганти були звинувачені у смерті дітей у Конго

Найбільші світові технологічні компанії були звинувачені в загибелі і каліцтві дітей у Конго

18 грудня 2019, 16:02 comments1973
Поділіться публікацією:
Великі техно-гіганти були звинувачені у смерті дітей у Конго

П'ять найбільших світових технологічних компаній були звинувачені в причетності до смерті дітей в Демократичній Республіці Конго (ДРК), які були змушені добувати кобальт. Це метал, який використовується для виготовлення телефонів і комп'ютерів. Юридична скарга від імені 14 сімей з ДРК була подана у неділю Міжнародними правозахисниками, некомерційною організацією з прав людини у США, проти Tesla Inc, Apple Inc, Alphabet Inc, Dell Technologies Inc. і Microsoft Corp.

У скарзі йдеться, що названі компанії є частиною системи примусової праці, яка призвела до серйозних травм або смерті дітей. Це був перший випадок, коли компанії, що працюють у сфері технологій, спільно зіткнулися з судовими позовами щодо джерела і методів видобутку кобальту.

Зображення в судових документах, поданих в Окружний суд США у Вашингтоні, округ Колумбія, показали дітей зі знівеченими або відсутніми кінцівками. Шість з 14 дітей у цій справі загинули в результаті обвалення тунелю, а решта отримали травми, пов'язані з небезпекою для життя, включаючи параліч, йдеться в позові.

Кобальт необхідний для виробництва літієвих акумуляторних батарей, які використовуються в мільйонах продуктів, що продаються у сфері високих технологій. Більше половини світового кобальту виготовляється в ДРК. Згідно з дослідженням Європейської комісії, проведеним в 2018 році, протягом наступного десятиліття світовий попит на метал буде збільшуватися на 7-13% щорічно.

За оцінками організації Walk Free та Міжнародної організації праці, понад 40 мільйонів людей перебувають у полоні сучасного рабства, включаючи примусову працю і примусові шлюби.

Як повідомляло видання "Коментарі", американський регулятор почав розслідування проти Apple Card.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!