Головна Новини HI-tech технології Китай запустить альтернативу системі GPS в наступному році
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запустить альтернативу системі GPS в наступному році

Китай завершить створення власної супутникової системи BeiDou-3 в наступному році

30 грудня 2019, 15:21 comments1754
Поділіться публікацією:
Китай запустить альтернативу системі GPS в наступному році

Будівництво китайської навігаційної супутникової системи BeiDou-3 (BDS-3) буде завершено до 2020 року, а запуск двох останніх супутників на орбіту відбудеться до червня наступного року.

Про це заявив представник агентства, відповідального за розробку системи, Ран Ченці на прес-конференції, присвяченій першій річниці початку глобальної діяльності BeiDou. 27 грудня цього року відзначається перша річниця запуску глобального сервісу китайської системи BDS-3, китайської альтернативи Глобальної системи позиціонування (GPS) Сполучених Штатів.

Протягом 2019 року Китай запустив у космос десять супутників BeiDou. Планується також, що до 2035 року буде створено більше всюдисуща, інтегрована і інтелектуальна система навігації та синхронізації з широкими можливостями національного позиціонування.

Система Beidou-3 вже діє в Китаї і деяких частинах Азіатсько-Тихоокеанського регіону з грудня 2012 року і почала діяти у всьому світі в останньому місяці минулого року. Завдяки розширенню можливостей інтелектуального управління і технічного обслуговування, BDS-3 забезпечує стабільне і точне обслуговування з точністю позиціонування менше п'яти метрів.

Третє покоління BeiDou буде складатися з 30 супутників. Більшість з них будуть обертатися по Середземній орбіті (MEO). Три з них розташовані на геосинхронній орбіті (GEO) і похилій геосинхронній орбіті (IGSO). Шість супутників MEO будуть інтегровані в пошуково-рятувальну системи Cospas-Sarsat.

Як повідомляло видання "Коментарі", в США завершили розробку системи GPS нового покоління.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!