Головна Новини HI-tech технології У США розслідують смертельне ДТП за участю автопілота Tesla
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розслідують смертельне ДТП за участю автопілота Tesla

Двоє людей загинули в результаті автокатастрофи, коли автопілот Tesla проїхав на червоне світло

3 січня 2020, 10:46 comments1804
Поділіться публікацією:
У США розслідують смертельне ДТП за участю автопілота Tesla

Влада США розслідує фатальну аварію за участю автомобіля Tesla, обладнаного напівавтономною системою допомоги водієві. Національне управління безпеки дорожнього руху США (НАБДД) повідомило, що дві людини в Honda Civic загинули при зіткненні з моделлю Tesla S в Лос-Анджелесі. Пасажири Tesla, які, як повідомляється, проїхали на червоне світло, отримали незначні травми. Влада не повідомила, яку роль в аварії зіграв автопілот Tesla.

Автопілот — це напівавтономна система допомоги водієві Tesla, яка дозволяє транспортному засобу самостійно паркуватися, змінювати смуги руху і автономно пересуватися в певних умовах. Компанія неодноразово заявляла, що водії повинні зберігати пильність і не повинні прибирати руки з рульового колеса при використанні цієї функції. У заяві НАБДД  йдеться, що управління призначило спеціальну групу з розслідування ДТП для перевірки автомобіля і місця події.

Раніше було розслідувано 13 інших інцидентів, пов'язаних з транспортними засобами Tesla, які задіяли автопілот в момент катастрофи. Результати 11 з цих розслідувань очікуються. Кілька зіткнень були викликані недостатньою увагою з боку водія, а не помилкою системи Tesla Autopilot. 23 березня 2019 року Tesla Model X врізався на автопілоті в придорожній бар'єр і загорівся, що також призвело до загибелі водія.

Як повідомляло видання "Коментарі", автопілот електромобіля Tesla врізався в поліцейську машину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!