Головна Новини HI-tech технології Президент США розкритикував відомого технологічного гіганта
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент США розкритикував відомого технологічного гіганта

Дональд Трамп піддав жорсткій критиці відмову компанії Apple сприяти розслідуванню теракту

15 січня 2020, 13:20 comments1550
Поділіться публікацією:
Президент США розкритикував відомого технологічного гіганта

Президент США Дональд Трамп розкритикував компанію Apple. Він написав у Twitter, що компанія відмовляється розблокувати айфони, "використовувані вбивцями, наркоторговцями і іншими злочинними елементами".

В понеділок генеральний прокурор США Вільям Барр звинуватив Apple в тому, що компанія не сприяє розслідуванню перестрілки, яка розглядається як терористичний акт. Це черговий із серії конфліктів між Білим домом і технологічними гігантами за доступ до даних.

Трамп звинуватив Apple у відмові співпрацювати зі слідчими, незважаючи на те, що його адміністрація допомагала компанії в торгівлі та інших питаннях. Коментарі президента прозвучали на наступний день після того, як Барр заявив, що Apple не змогла надати "істотної допомоги", щоб розблокувати два айфона під час розслідування смертельної стрілянини на військово-морській базі в Пенсаколі, штат Флорида. Три американських моряки були вбиті, коли 6 грудня стажист-саудівець відкрив вогонь на території бази.

Apple заявила, що відхилила твердження про те, що вона не допомогла чиновникам в їх розслідуванні. "Наші відповіді на їх численні запити з моменту атаки були своєчасними і ретельними", — йдеться в повідомленні компанії.

Це не перший випадок конфлікту Apple з Міністерством юстиції США. Після масової стрілянини в Сан-Бернардіно, штат Каліфорнія, в 2015 році, коли 14 осіб було вбито і 22 отримали серйозні поранення, Apple відмовилася допомогти отримати доступ до iPhone бойовика. Уряд США в кінцевому підсумку заплатив іншій компанії 1 млн доларів за розробку програмного забезпечення для обходу шифрування пристрою.

Як повідомляло видання "Коментарі", Apple звинуватили в крадіжці секретної інформації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!