Головна Новини HI-tech технології Toshiba представить технологію шифрування наступного покоління
commentss НОВИНИ Всі новини

Toshiba представить технологію шифрування наступного покоління

Японська корпорація Toshiba обіцяє представити технологію квантового шифрування до березня 2021 року

21 січня 2020, 17:20 comments1827
Поділіться публікацією:
Toshiba представить технологію шифрування наступного покоління

Японська корпорація Toshiba збирається почати пропонувати клієнтам технологію шифрування наступного покоління до березня 2021 року. Метою розробок є комерціалізація так званої "квантової криптографії" в Сполучених Штатах.

Чиновники вважають, що як тільки швидкі квантові комп'ютери стануть реальністю, їх передача даних може стати дуже вразливою з точки зору безпеки. Вони впевнені, що їх власну криптографічну технологію неможливо зламати. Вона використовує легкі частинки, які називаються фотонами, для відправки зашифрованих даних і ключ для розшифровки.

Спроби підслуховування змінили стан фотонів, роблячи ключ непридатним для використання. Toshiba заявляє, що планує запропонувати цю технологію в якості послуги підписки, а не продавати яке-небудь устаткування. Компанія розглядає уряд і фінансові установи США в якості потенційних клієнтів, враховуючи величезну кількість конфіденційної інформації, з якою вони працюють. Чиновники Toshiba кажуть, що вони можуть стати першою японською фірмою, яка буде комерціалізувати технологію.

Дослідники з Китаю, США і Європи також працюють над цією технологією. Toshiba хоче вийти на ринок задовго до початку повномасштабної конкуренції, щоб зайняти лідируючі позиції.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Сінгапурі створили квантовий чіп, який підвищить безпеку смартфонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!