Головна Новини HI-tech технології Розробники антивірусу Avast за мільйони доларів продавали великим корпораціям дані про користувачів
commentss НОВИНИ Всі новини

Розробники антивірусу Avast за мільйони доларів продавали великим корпораціям дані про користувачів

Зібрані антивірусом Avast дані продавала дочірня компанія Jumpshot

28 січня 2020, 14:45 comments1907
Поділіться публікацією:
Розробники антивірусу Avast за мільйони доларів продавали великим корпораціям дані про користувачів

Розробники антивіруса Avast продавали призначені для користувача дані компаніям-гігантам на зразок Google, Home Depot, Microsoft і Pepsi. Про це свідчать спільні дослідження, проведені Motherboard і PCMag, повідомляє Vice.

Повідомляється, що покупцям надавали дані про кожний пошук та клік, кожну покупку на сайті. Зібрані антивірусом Avast дані продавала дочірня компанія Jumpshot. Інформацію купували за мільйони доларів. Так, в 2019 році фірма Omnicom заплатила $ 2 млн 75 тисяч.  Вартість доступу до цих даних на 2020 і 2021 роки склала, відповідно, $ 2,225 млн і $ 2,275 млн.

У Avast стверджують, що антивірус має більш 435 млн активних користувачів на місяць, а Jumpshot збирає дані про веб-активності з більш ніж 100 млн пристроїв по всьому світу.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", хакери зламали акаунти футбольних команд і залишили уїдливе послання. Хакери зламали акаунти більше десятка команд Національної футбольної ліги США в соціальних мережах. Серед цих команд були "Сан-Франциско 49ers" і "Канзас-Сіті", які будуть змагатися в Суперкубку 2 лютого.

Хакерська група OurMine взяла на себе відповідальність за атаку. Вона заявила, що повинна показати, що інтернет-безпека "все ще низька" і повинна бути поліпшена.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.vice.com/en_us
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!