Головна Новини HI-tech технології Громадяни Швейцарії зможуть платити податки в біткойнах
commentss НОВИНИ Всі новини

Громадяни Швейцарії зможуть платити податки в біткойнах

Жителі вже другого міста Швейцарії отримали можливість платити податки у біткойнах

29 січня 2020, 16:47 comments2143
Поділіться публікацією:
Громадяни Швейцарії зможуть платити податки в біткойнах

Муніципалітет Церматт, Швейцарія, де знаходиться знаменита альпійська вершина Маттерхорн, тепер є другим місцем у країні, де платникам податків офіційно дозволяється платити податки в біткойнах (BTC). Щоб відкрити новий варіант сплати податків, влада Церматта встановила партнерські відносини з найбільшою швейцарською компанією з крипто-фінансових послуг Bitcoin Suisse.

Згідно з оголошенням Bitcoin Suisse, Церматт почав приймати біткойни як засіб оплати місцевих податків і транзакцій з 28 січня 2020 року. Завдяки партнерству з Bitcoin Suisse, влада Церматта тепер може конвертувати біткойни платників податків у швейцарські франки через Bitcoin Suisse, яка потім переводить суму в фіатній валюті на банківський рахунок муніципалітету.

Зокрема, місцеві платники податків зможуть оплачувати свої податки в біткойнах за допомогою інструменту для точок продажів, встановленого в ратуші Церматта, або через портал онлайн-платежів. Однак для того, щоб платити податки за допомогою біткойнів онлайн, платники податків повинні будуть звернутися безпосередньо в податкову інспекцію Церматта для здійснення крипто-платежу, зазначається в оголошенні.

Місто Цуг став першим населеним пунктомв Швейцарії, який прийматиме платежі в біткойнах в 2016 році, повідомляє Bitcoin Suisse. Як повідомляє Cointelegraph, столиця швейцарської "крипто-долини" почала приймати біткойн-платежі за певні міські послуги, такі як комунальні послуги, в травні 2016 року.

Як повідомляло видання "Коментарі", проблеми з криптовалютой Facebook вдарили по курсу биткоина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!