Головна Новини HI-tech технології США не указ: європейці не відмовляться від співпраці з Huawei
commentss НОВИНИ Всі новини

США не указ: європейці не відмовляться від співпраці з Huawei

Європейський союз не відмовиться від співпраці з Huawei при розгортанні мереж 5G

30 січня 2020, 10:45 comments1330
Поділіться публікацією:
США не указ: європейці не відмовляться від співпраці з Huawei

Європейська комісія випустила посібник з технології 5G і тієї ролі, яку постачальники "високого ризику" повинні грати в мережах. Європа опинилася під тиском з боку США, які намагаються обмежити роль китайської компанії Huawei після того, як американське керівництво висловило стурбованість тим, що її обладнання може бути використане для шпигунства.

ЄС заявив, що держави-члени повинні домовитися про найкращий спосіб захисту своїх мереж 5G до 30 квітня. Huawei не названа в його керівних принципах, і рішення про те, як має проходити співпраця, залишається за окремими країнами. Наприклад, Велика Британія постановила, що буде і далі співпрацювати з Huawei заради створення власних мереж 5G, але з обмеженнями.

Необов'язкові рекомендації ЄС закликають держави-члени: посилити вимоги безпеки; оцінити ризик постачальників; обмежити постачальників,  що вважаються високоризиковими; виявити виключення для ключових активів, що розглядаються як критичні (наприклад, базова мережа); створити правову або нормативну базу для контролю над використанням зовнішніх постачальників; забезпечити, щоб уряди отримали аудиторські оператори зв'язку для надання докладних даних про постачання обладнання 5G.

У прес-релізі Європейська комісія заявила: "Мережі 5G пропонують більше потенційних точок входу для зловмисників. Загрози кібербезпеки зростають і стають все більш витонченими. Оскільки багато критично важливих послуг будуть залежати від 5G, забезпечення безпеки мереж має першорядне значення для всього ЄС".

Як повідомляло видання "Коментарі", японці запустять 5G на локаціях Олімпійських ігор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!