Головна Новини HI-tech технології У Швейцарії запустять першу повністю роботизовану ферму
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швейцарії запустять першу повністю роботизовану ферму

Першу роботизовану вертикальну ферму в Швейцарії запустять навесні

30 січня 2020, 17:43 comments2185
Поділіться публікацією:
У Швейцарії запустять першу повністю роботизовану ферму

Швейцарська компанія Growcer у співпраці з кооперативним рітейлером Migros Basel в даний час розробляє першу роботизовану вертикальну ферму в Швейцарії. Цілий рік нова ферма здатна функціонувати незалежно від погодних умов, без пестицидів і з невеликим використанням води. Завдяки коротким маршрутам доставки продукція постачатиметься в місцеві магазини в той же день, коли вона була зібрана. Виробництво скоро почнеться, і перші продукти, як очікують, будуть доступні виключно в MParc Dreispitz (Базель) цим літом.

Перша швейцарська вертикальна ферма в даний час будується на складі, розташованому в районі Вольф міста Базеля. Це повністю автоматизована ферма з машинами, що охоплюють всі завдання від посіву до поливу і збору врожаю. Виробничі камери повністю ізольовані від навколишнього середовища, що забезпечує цілорічне виробництво без використання грунту, пестицидів та економію води до 90%. Простір використовується найбільш ефективно, перетворюючи 400 м2 землі в 1000 м2 зростаючої площі. Ферма може виробляти листову зелень і трави круглий рік і швидко доставляти свіжі фермерські продукти в магазин протягом кількох годин.

"Вертикальне сільське господарство — це тенденція, викликана зростаючою потребою споживачів у стійкості і регіональності. Завдяки нашій співпраці з Growcer, ми здатні інвестувати в інноваційний і орієнтований на майбутнє проект," — говорить Рене Лорі, голова відділу супермаркетів та готельного бізнесу в Migros Basel.

Об'єкт, розташований в районі Вольфа, буде готовий навесні. Очікується, що перші продукти будуть доступні виключно на Migros MParc Dreispitz влітку. Крім того, планується додати більше видів овочів і фруктів до цілорічного виробництва ферми на більш пізньому етапі і розширити послуги для інших роздрібних магазинів.

Як повідомляло видання "Коментарі", громадяни Швейцарії зможуть платити податки в біткойнах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!